Italiaan opgepakt voor mensenhandel

Een 43-jarige man is dinsdagochtend opgepakt in zijn woning in het Eindhovense stadsdeel Strijp op verdenking van mensenhandel. De politie Brabant Zuid-Oost kwam tot de aanhouding na samenwerking met de politie in Duitsland. De Duitse politie is nog op zoek naar een andere verdachte.

Een 21-jarige vrouw uit Duitsland deed eind mei vorig jaar aangifte tegen de 43-jarige man met de Italiaanse nationaliteit. De vrouw werkte in de prostitutie in Eindhoven en moest een deel van haar inkomsten afstaan aan de Italiaan. Een ander deel moest ze afstaan aan een 26-jarig familielid van de 43-jarige verdachte. De seksuele uitbuiting speelde volgens de politie al sinds april 2009.

Eind juli vorig jaar deed een 20-jarige vrouw uit Duitsland daarnaast aangifte bij de Duitse politie tegen het 26-jarige familielid. Ook deze vrouw werkte in de prostitutie in Eindhoven. De 26-jarige man heeft zich volgens haar ook schuldig gemaakt aan seksuele uitbuiting. De Duitse politie is nog op zoek naar het 26-jarige familielid.

De 43-jarige man zit vast voor verder onderzoek.