Haase: "Klaar voor de grote jongens"

Robin Haase is er naar eigen zeggen klaar voor om ook dit jaar weer een grote stap op de tennisranglijsten te gaan maken. De Nederlander keerde vorig jaar na een slepende blessure terug en klom een in jaar tijd van plaats 447 naar 62. Eerstvolgende doel is om bij de beste vijftig te komen.

"Om de top twintig nu al als doel te stellen is wel erg hoog gegrepen. Mijn doel voor 2011 is: de top vijftig in," zei Haase tegen NUsport. "Ik moet niet te ver vooruit kijken, mag niet vergeten dat ik pas een jaar weer aan het tennissen ben. Maar eh, misschien haal ik bij de Australian Open de kwartfinale. Ja, dan ga ik mijn doelen natuurlijk meteen bijstellen. Dan wordt het in één klap reëel om naar de top dertig of zelfs de top twintig te kijken."

"Aan het einde van 2010 voelde ik: ik ben klaar voor de grote jongens. In Basel klopte ik John Isner. Voor het eerst sinds mijn blessure weer een top twintig-speler verslagen. Dat was echt een beloning," zei Haase die komende nacht wederom Isner treft. Nu gaat het duel om een plaats in de kwartfinale van het ATP-toernooi in Auckland.