Gollum en Gandalf keren terug in The Hobbit

Acteurs Andy Serkis en Ian McKellen pakken hun The Lord of the Rings-rollen van respectievelijk Gollum en Gandalf weer op voor The Hobbit. Dit werd al maanden gesuggereerd maar is nu bevestigd, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Eerder werd al bekend dat oudgedienden Orlando Bloom (Legolas) en Elijah Wood (Frodo) ook weer van de partij zijn in de boekverfilming. Dat is opmerkelijk omdat geen van beide personages in het boek The Hobbit voorkomen.

De rol van hoofdpersonage Bilbo wordt gespeeld door de Engelse The Office-acteur Martin Freeman, maar er wordt gefluisterd dat er ook een rol is weggelegd voor Ian Holm, als de oudere Bilbo. Ook zou regisseur Peter Jackson in bespreking zijn met horrorlegende Christopher Lee. Hij speelde in The Lord of the Rings de rol van de slechte tovenaar Saruman.

Cate Blanchett bevestigde al eerder dat zij weer te zien is als elfenkoningin Galadriel. De rol van elfenkoning Elrond wordt net als in de trilogie gespeeld door Hugo Weaving.

De opnames voor The Hobbit gaan volgende maand van start in Nieuw-Zeeland. The Hobbit: Part 1 is in 2012 te zien op het witte doek, Part 2 in 2013.


Gollum en Gandalf keren terug in The Hobbit (Foto: Novum)