Ronaldinho kiest voor Flamengo

Het Braziliaanse Flamengo heeft via de officiële kanalen laten weten dat het Ronaldinho heeft vastgelegd. De Braziliaanse aanvaller komt over van AC Milan en tekent een contract voor 3,5 jaar.

AC Milan ontvangt een transfersom van drie miljoen euro. Ronaldinho gaat 130.000 euro per week verdienen, een bedrag dat wordt gefinancierd door de investeerders Traffic en Olympikus.

"We hebben het genoegen om Ronaldinho als speler te presenteren voor de komende vier jaar", zei president Patricia Amorim op de persconferentie. "Vanaf nu praten we alleen nog maar over 'ons' en niet over 'ik'. Flamengo is te groot voor één persoon."

"Iedere dag, overal, waren er mensen die mij vroegen over Ronaldinho. Dat was voor mij de brandstof om te starten met de onderhandelingen. Het project kwam van de grond vanaf de dag dat ik hier begon als president", aldus Amorim. "Veel mensen hebben Ronaldinho bekritiseerd, maar wij hebben de signalen begrepen."

Enkele nieuwe ploeggenoten van Ronaldinho hebben via twitter al laten weten verheugd te zijn met de komst van Ronaldinho. De voormalig FIFA Speler van het Jaar wordt donderdag gepresenteerd aan de media.