'Alle vrouwen zijn slecht'

Het is genetisch bepaald dat vrouwen elkaar de haren uit het hoofd rukken. Dit beweert een Amerikaanse schrijfster in haar boek 'The Twisted Sisterhood'.

In haar thuisland hebben de uitspraken van Kelly Valen al tot de nodige ophef geleid. Zo beweert zij dat er een 'duistere kant is aan iedere vrouwelijke vriendschap'. Tevens betoogt ze dat het het natuurlijke gedrag is van vrouwen om gemeen tegen elkaar te zijn en andere vrouwen te kwetsen.

In een interview heeft ze gezegd dat vrouwen alles met elkaar delen en onderling heel erg intiem zijn. Deze verwachting van warmte en bescherming leidt echter alleen maar tot teleurstelling, zo stelt Valen. De schrijfster heeft geen wetenschappelijk bewijs voor haar beweringen, maar kan deze wel staven met haar onderzoek onder 3000 vrouwen. Hen werd het hemd van het lijf gevraagd over hun relatie met andere vrouwen. Maar liefst 76 procent bekende ooit te zijn gekwetst door competitiedrang of jaloezie van een andere dame.

De parttime advocate en moeder van vier koters heeft haar eigen ervaringen verwerkt in haar boek. Nadat zij tijdens haar studie werd verkracht door een medestudent, lieten haar beste vriendinnen haar namelijk stikken.