Uitslagen Spanje speelronde 18

Afgelopen weekend werd in de Spaanse Primera División weer volop gevoetbald. Ook deze week geeft FOK!sport je een update van de gebeurtenissen in deze competitie en geeft een overzicht van uitslagen, stand, topscorers en het programma voor de eerstvolgende speelronde.

Naast alle overige competitiewedstrijden stond ook de topper tussen Real Madrid en Villarreal op het programma. Je kan het verslag van deze wedstrijd hier nog eens rustig nalezen.

FC Barcelona boekt twaalfde competitiezege op rij

FC Barcelona lijkt vooralsnog ongenaakbaar te zijn in de Spaanse competitie. De formatie van trainer Josep Guardiola won afgelopen weekend met 4-0 van Deportivo La Coruña en boekte daarmee zijn twaalfde competitiezege op rij.

De Catalanen speelden tegen Deportivo La Coruña niet hun beste wedstrijd, maar legden ook deze keer weer een aantal mooie acties op de mat. Na een klein half uur kwamen de bezoekers via David Villa, die door Lionel Messi werd bediend, op voorsprong.

Zeven minuten na de pauze deed Messi wederom van zich spreken en nam de tweede treffer, een zeer fraaie vrije trap, voor zijn rekening. In het slot van de wedstrijd, waarin Ibrahim Afellay zijn competitiedebuut maakte, schakelde FC Barcelona een tandje bij en liep vervolgens uit naar 4-0. De doelpunten kwamen op naam van Andrés Iniesta en Pedro Rodriguéz.

Espanyol boekt overtuigende overwinning op Real Zaragoza

Espanyol heeft in de Primera División een overtuigende zege geboekt op Real Zaragoza. De Catalanen waren in eigen huis met 4-0 te sterk. Dankzij de overwinning in eigen huis komt de ploeg van trainer Mauricio Pocchetino nu op 31 punten.

Espanyol ondervond in Estadi Cornella-El Prat totaal geen hinder van laagvlieger Real Zaragoza. Pablo Osvaldo wees de Catalanen de weg met de openingstreffer na negen minuten. Het duel was voor de rust al beslist. Luis Garcia verdubbelde de voorsprong vanaf de strafschopstip.

Drie minuten later was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Alvaro Vazquez verving doelpuntenmaker Osvaldo al vroeg in de wedstrijd en vergrootte vijf minuten na zijn entree de marge voor Espanyol (3-0). In de tweede helft gaf invaller Sergio Garcia de overwinning extra glans: 4-0.