De paus is tegen lessen seksuele voorlichting

Paus Benedictus XVI heeft zch kritisch uitgelaten over seksuele voorlichting en maatschappijleer op scholen. Hij stelt dat de lessen een aanval zijn op de religieuze vrijheid.

"Ik kan niet zwijgen over nog een aanval op de religieuze vrijheid van gezinnen in bepaalde Europese landen, die de deelname verplichten aan seksuele voorlichting en maatschappijleer. De lessen zijn zogenaamd neutraal, maar verspreiden in feite een visie tegengesteld aan geloof en juiste redenen", zo zegt de paus.

Eerder kwam de paus in het nieuws door het gebruik van condooms 'in sommige gevallen' goed te keuren. Met deze uitspraak leek hij het conservatie beeld wat bestaat over de Katholieke Kerk van zich af te schudden. Hij laat echter merken de conservatieve houding omtrent seksualiteit niet helemaal los te laten.

De paus riep maandag ook op tot betere bescherming van christenen in de hele wereld, verwijzend naar de aanslagen in Irak en Egypte tegen christenen. Maar niet alleen in het Midden-Oosten hebben de christenen het zwaar. "Ook in Europa en elders in het Westen is de vrijheid van godsdienst in het geding. Vooral in gebieden waar religie zo gemarginaliseerd is dat de samenleving haar als vreemd en destabiliserend beschouwt", zo verklaarde de paus.