Limburg: 4 mensen geëvacueerd, dijk begeeft het

In verband met het hoge water van de Maas in Limburg zijn vier inwoners van Kessel uit voorzorg geëvacueerd, omdat men een nooddijk niet helemaal vertrouwde. Dit bleek een goede keuze te zijn, want een klein uur later werd op Radio 1 gemeld dat de nooddijk het inmiddels begeven heeft.

De eerste 'piekgolf' wordt maandag verwacht in Venlo en Gennep. Maandagavond wordt de tweede piek in Roermond verwacht. De gemeente Boxmeer heeft veerponten uit de vaart gehaald. De al eerder geëvacueerde mensen uit Itteren en Borgharen kunnen volgens de gemeente Maastricht maandagavond weer naar huis.

Buurtschap De Weerd bij Roermond is inmiddels helemaal afgesneden van de buitenwereld, zo meldt het ANP. In enkele woningen staat een laagje water. Een boot van de Duitse hulpdiensten is ingezet om mensen van en naar het buurtschap te vervoeren.

Een meetpunt van Rijkswaterstaat in Ool, eveneens bij Roermond, is nog steeds defect. Hulpverleners hebben daar geen last van, maar bewoners die zich voorbereiden kunnen mogelijk misleid worden door de verkeerde informatie.

Hulpverleners surveilleren de hele dag in heel Limburg bij (nood)dijken en andere hulpmiddelen om de wateroverlast tot een minimum te beperken.