Japanner verstopt lijk 5 jaar in kast

Een 55-jarige Japanner, Mitsuo Sonoda, is in Tokyo gearresteerd omdat hij het lijk van zijn vader vijf jaar lang had verborgen in een kledingkast. Ondertussen werd het pensioen van de overleden man netjes ontvangen door zijn zoon. De vader overleed op 87-jarige leeftijd.

In Japan komt het vaker voor dat mensen de dood van hun ouders niet melden, zodat zij het pensioengeld blijven ontvangen. Dat het lijk zolang bewaard wordt is echter opmerkelijk te noemen. Sonoda vond na een week dat het lijk van zijn vader te veel stonk, dus besloot hij het maar op te bergen in de kast.

Sonoda vertelt: "Op een winteravond, vijf jaar geleden, kwam ik thuis. Mijn vader lag in bed en hij bewoog niet meer. Ik liet hem zo een week liggen. Mijn vader bleek echt dood. Toen hij verschrikkelijk begon te stinken, stopte ik het lijk in een kleerkast." De ex-vrouw van Sonoda belde de politie omdat ze haar schoonvader bij een bezoek nergens kon vinden.

Een paar maanden geleden heeft de Japanse overheid een speciaal team opgericht dat op zoek is naar de vele 100-plussers die het land telt, om te controleren of ze nog wel in leven zijn.