Hoofdrol Colin Farrell in remake Total Recall

Colin Farrell gaat de hoofdrol spelen in de remake van Total Recall. Dat bevestigt producent Neal Moritz tegenover de Amerikaanse filmsite Collider. Een eerdere versie van de sciencefictionfilm werd in 1990 gemaakt door regisseur Paul Verhoeven, met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol.

Waar de versie met Schwarzenegger zich vooral richtte op harde actie, blijft de remake dichter bij het boek We Can Remember it for You Wholesale van Philip K. Dick. Het scenario speelt zich af in de toekomst, wanneer de firma Rekal kunstmatige herinneringen kan implanteren ter vermaak van de klanten.

"Het belangrijkste verschil tussen de versie uit 1990 en de onze is dat we ditmaal niet de ruimte ingaan", licht de 51-jarige producent toe. "In plaats van een ruimteschip dat naar Mars reist, reist de hoofdpersoon van de ene kant van de aarde naar de andere."

Geen rode Marslandschappen en een strijd om zuurstof dus. De remake toont een mogelijk toekomstbeeld op aarde. "De steden zijn zo ontzettend overbevolkt geraakt dat ze steeds hoger en hoger zijn geworden", vertelt Moritz. "De wereld lijkt erg op de onze, maar dan met een paar belangrijke technologische ontwikkelingen. Als filmfan kan ik niet wachten tot deze film uitkomt."

De opnames moeten 15 mei van start gaan in het Canadese Toronto onder leiding van regisseur Len Wiseman, bekend van Underworld en Live Free or Die Hard. In tegenstelling tot de geruchten zijn deze niet in 3D. "Dat zou te veel van het goede zijn", zegt Moritz. De première staat gepland voor 2012.


Colin Farrell (Foto: Novum)