Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 2

Ook dit jaar geeft FOK!sport weer verslag over de gebeurtenissen van onze voetballende landgenoten bij de minder bekende voetbalclubs en -competities. Door middel van een wekelijks verslag, dat elke dinsdagavond op de site zal verschijnen, houdt FOK!sport jullie op de hoogte over onze landgenoten in het buitenland.

In Engeland werd midweeks een speelronde afgewerkt. Wigan Athletic speelde met 1-1 gelijk bij Bolton Wanderers. Ronnie Stam, die in de basis startte, zorgde tien minuten voor tijd met een doelpunt voor de eindstand. West Bromwich Albion ging met 3-0 onderuit bij Fulham. Simon Davies was bij Fulham de grote man met een goal en twee assists. Gianni Zuiverloon speelde bij de verliezers de gehele wedstrijd mee.

Het duel tussen Aston Villa en Sunderland eindigde woensdagavond met twintig spelers. Van de thuisploeg kreeg Emile Heskey na ruim een uur direct rood. In de slotfase mocht Boudewijn Zenden ook voortijdig naar de kleedkamer na zijn tweede gele kaart, dus ook rood. Sunderland won de wedstrijd overigens met 0-1.

In de Championship leed Swansea City midweeks een 2-1 nederlaag bij het lager geklasseerde Leicester City. De winnende treffer werd in de 43e minuut gemaakt door Darius Vassell. Bij Swansea, de nummer vier in de Championship, stond Dorus de Vries onder de lat en had ook Kemy Agustien een basisplaats.

In de League 1 won Tranmere Rovers midweeks met 2-1 thuis van Carlisle United. De winnende treffer bij Tranmere, waar Timothy Catalina in de basis stond, werd tien minuten voor tijd gemaakt door Ian Thomas-Moore. Brentford verloor afgelopen weekend met 2-0 van Yeovil Town. De Nederlander Pim Balkestein viel bij Brentford, dat dertiende staat, in.

Afgelopen weekend werd in Engeland de derde ronde van de strijd om de FA Cup afgewerkt. West Bromwich Albion, met Gianni Zuiverloon die de hele wedstrijd meespeelde, ging met 1-0 onderuit bij Reading. Shane Long scoorde in de 41e minuut de enige treffer van de wedstrijd. Swansea City bereikte wel de volgende ronde. Thuis tegen Colchester United werd met 4-0 gewonnen. Cedric van der Gun speelde de gehele wedstrijd mee en scoorde de 3-0. Kemy Agustien viel in de tweede helft in.

Met Daniel de Ridder in de basis won Wigan Athletic met 2-3 bij Hull City. Mohammed Diame scoorde twee van de drie treffers van Wigan. Newcastle United, met Tim Krul weer onder de lat, werd uitgeschakeld door Stevenage dat uitkomt in de League 2.

In Schotland werd afgelopen weekend de vierde ronde van de Schotse beker gespeeld. Hamilton won met 2-0 van Alloa Athletic. Nigel Hasselbaink, die een basisplaats kreeg, scoorde de eerste treffer.

Adelaide United is afgelopen weekend twee punten ingelopen op koploper Brisbane Roar. De lijstaanvoerder kwam in eigen huis tegen laagvlieger Perth Glory niet verder dan 1-1. Adelaide won zelf het uitduel tegen Melbourne Victory overtuigend met 1-4. Sergio van Dijk was ook deze week basisspeler bij Adelaide en hij wist tweemaal te scoren. De Nederlander was na rust verantwoordelijk voor de 0-2 en 0-4. Met nog vijf wedstrijden te gaan, is het verschil tussen koploper Brisbane en nummer twee Adelaide negen punten.

Gold Coast United heeft dure punten laten liggen in de strijd om plek drie. Op bezoek bij Sydney FC werd met 2-0 verloren. Bas van den Brink speelde de hele wedstrijd mee en pakte na een uur spelen een gele kaart. Central Coast Mariners liep zodoende drie punten uit, aangezien zij in eigen huis met 1-0 afrekenden met Wellington Phoenix. Patrick Zwaanswijk speelde de volle negentig minuten mee in de verdediging van Central Coast.

AEK Larnaca is de winterstop goed uitgekomen. De uitwedstrijd bij hekkensluiter Doxa Katokopia werd overtuigend met 1-4 gewonnen. Edwin Linssen en Gregoor van Dijk waren verantwoordelijk voor de 0-1 en 0-2. Ook Kevin Hofland en Danny Schenkel waren van de partij. De ploeg staat na dit weekend op een knappe derde plaats. Ook Anorthosis Famagusta kende een goed begin van 2011. De ploeg, waar Civard Sprockel zijn debuut maakte, won knap met 2-0 van koploper APOEL Nicosia. Jeffrey Leiwakabessy begon ook in de basis, maar werd in de rust gewisseld. De ploeg steeg door de overwinning naar de vierde plaats. De achterstand op nummer drie AEK Larnaca bedraagt maar liefst acht punten.

Valencia heeft afgelopen weekend nipt met 0-1 van Levante gewonnen. Mata scoorde in de slotfase het enige doelpunt van de wedstrijd. Hedewiges Maduro speelde opnieuw de hele wedstrijd mee in de verdediging van Valencia. Door de driepunter naderde Valencia nummer drie Villarreal tot op twee punten. Real Sociedad heeft afgelopen zaterdag de punten niet in eigen huis kunnen houden. De ploeg ging met 2-3 ten onder tegen Sevilla. Jeffrey Sarpong mocht na 68 minuten het veld betreden, terwijl op dat moment de eindstand al op het scorebord stond. De ex-Ajacied kon hier ook geen verandering meer in brengen. De ploeg staat na dit weekend op de elfde plaats.

Discussieer hier verder over de Nederlandse voetballers in het buitenland!