Vier miljoen 3DS-spelcomputers bij lancering

In de eerste maand dat de Nintendo 3DS op de markt komt, heeft Nintendo vier miljoen exemplaren van de 3D-spelcomputer beschikbaar. Dat schrijft de Japanse afdeling van de Wall Street Journal.

Van de vier miljoen beschikbare Nintendo 3DS-spelcomputers is anderhalf miljoen bedoeld voor de Japanse markt. De rest wordt verdeeld over Europa, Australië en de Verenigde Staten.

Toen de Nintendo Wii in 2006 op de markt kwam, had Nintendo ook vier miljoen exemplaren van de bewegingsgevoelige spelcomputer klaarliggen. In de maanden na de release van de Wii was er een tekort aan spelcomputers door de grote vraag vanuit de markt.

In Japan komen onder andere het verzorgingsspel Nintendogs + Cats, de voetbalgame Pro Evolution Soccer 3D, het vechtspel Super Street Fighter IV 3D Edition en het puzzelavontuur Professor Layton and the Mask of Miracles bij de lancering van de 3DS uit.

De Nintendo 3DS ligt op 26 februari in de Japanse winkels. De Verenigde Staten en Europa krijgen de nieuwe spelcomputer ergens in maart. Precieze releasedata worden waarschijnlijk 19 januari aangekondigd tijdens perspresentaties in Amsterdam en New York.


(Foto: Novum)