Beckenbauer: "Van Gaal had moeten overleggen"

Franz Beckenbauer heeft kritiek geleverd op Louis van Gaal, nadat de Bayern München-trainer voor een andere eerste keeper koos zonder iemand van de directie in te lichten.

De trainer passeerde de 36-jarige Hans-Jörg Butt en maakte de veertien jaar jongere Thomas Kraft eerste keeper. "Natuurlijk beslist de coach wie er speelt. Maar in tegenstelling tot de andere posities, gaat het bij een keeper om een zeer belangrijk besluit, dat van invloed is op de langetermijnplanning van de club", schrijft Beckenbauer in Bild.

"Het was slimmer geweest als hij bij het nemen van zo'n belangrijke beslissing vooraf iemand hiervan op de hoogte had gesteld. Op z'n minst technisch directeur Christian Nerlinger. Het beste was om voorzitter Karl-Heinz Rummenigge hier bij te betrekken."

Beckenbauer begrijpt wel iets van de kritiek die Bayern-voorzitter Uli Hoeness eind oktober aan het adres van Van Gaal leverde. Hoeness zei dat er "moeilijk met Louis van Gaal valt te praten, omdat hij de mening van andere mensen niet accepteert." Beckenbauer vindt dit een voorbeeld van dat gedrag. "Van Gaal moet ervoor zorgen dat hij genoeg steun heeft voor zijn besluiten."