Uitslag Napoli - Juventus

Napoli is dankzij drie doelpunten van Edinson Cavani twee punten ingelopen op koploper AC Milan. De Uruguayaanse scherpschutter verzorgde de gehele Napolitaanse doelpuntenproductie tegen Juventus (3-0). Bij de Oude Dame maakte spits Luca Toni zijn debuut in de basis.

Toni, die van Genoa werd overgenomen na de zware blessure van Fabio Quagliarella, kon niet imponeren in Napels. Aan de andere kant deed Cavani dat wel. Het goudhaantje van Napoli, gehuurd van Palermo, opende na twintig minuten de score in San Paolo. De spits kopte een voorzet van Christian Maggio langs Marco Storari.

Zes minuten na de openingstreffer verdubbelde Cavani de voorsprong voor Napoli. De Uruguayaans international was alert bij een voorzet van Andrea Dossena en passeerde Storari voor de tweede keer met het hoofd. Juventus werd via met name Amauri geregeld dreigend, maar Juve kwam niet tot scoren.

Toni maakte een machteloze indruk en kon Napoli-doelman Morgan de Sanctis nooit echt aan het werk zetten. Aan de andere kant draaide onder meer oud-Ajacied Zdenek Grygera overuren in de defensie van Juventus. Na een klein uur spelen werd de laatste linie van de bezoekers opnieuw overklast door Cavani.

Dankzij het derde kopdoelpunt van de topscorer van de Serie A werd de krachtsverhouding tussen Napoli en Juventus steeds meer duidelijk. In het restant probeerde Luigi Del Neri met invaller Alessandro del Piero nog iets te forceren, maar de zege van Napoli kwam nooit in gevaar. Napoli komt door de zege op vier punten van koploper AC Milan. Juventus blijft op de zesde plaats steken achter Palermo.


Karakteristieken

Napoli

3 - 0

Juventus

 20' Cavani
 26' Cavani
 53' Cavani
 
 
 Gele kaart: Dossena, Hamšík, Maggio, (Napoli), Traoré, Pepe, (Juventus)
 
Stadion: Stadion San Paolo, Napels
Toeschouwers: 45.000
Arbiter: Morganti (Ita)
Bijzonderheden: -
 
Opstelling:   Opstelling:
De Sanctis
Campagnaro
Cannavaro
Grava
Maggio
Gargano
Pazienza
Dossena (Aronica/68)
Hamšík (Yebda/78)
Lavezzi
Cavani (Sosa/85)
  Storari
Grygera
Bonucci
Chiellini
Traoré (Grosso/46)
Krasic
Aquilani
Marchisio
Pepe (Motta/66)
Amauri (Del Piero/52)
Toni