Massale vechtpartij in Almere

De politie heeft zondagmiddag in Almere negen jongens aangehouden na vernielingen en een massale vechtpartij aan de Chagallweg. Dat maakte de politie zondag bekend.

Rond 16.00 uur gooide een groep jongeren een ruit van een woning aan de Chagallweg in. De politie hield hiervoor vijf jongens aan.

Niet veel later moesten de agenten weer terug naar de omgeving Chagallweg omdat op de Juan Grisstraat een massale vechtpartij was ontstaan, waarbij ongeveer vijftig jongens en een paar meisjes betrokken waren. Volgens de politie was de sfeer zeer grimmig.

Agenten probeerden de vechtersbazen uit elkaar te halen, maar een aantal jongeren belemmerde hen daarbij. De agenten, die inmiddels versterking hadden gekregen, moesten de wapenstok gebruiken om de jongeren op afstand te houden.

Uiteindelijk lukte het de politie om de groep uit elkaar te drijven. Nog eens vier jongens werden aangehouden. Twee vanwege het belemmeren van agenten en twee voor de vernieling van de ruit aan de Chagallweg.

De negen verdachten zijn tussen de 13 en 24 jaar en zitten nog vast. Een van de minderjarige verdachten had een boksbeugel op zak. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. De aanleiding van de vechtpartij is nog niet bekend.