Boom: "Ben stuk verder dan vorig jaar"

Lars Boom werd vanmiddag voor de vijfde keer op een rij Nederlands kampioen veldrijden. Hij sloot daarmee een periode van acht veldritten af en gaat zich nu weer richten op het wegseizoen. De Rabobank-renner is tevreden over zijn resultaten in de afgelopen weken.

"Een titel winnen blijft altijd leuk," zei Boom na afloop tegen het ANP. "Volgens mij ben ik ook de eerste renner die de vijfde op rij pakt, dus dat maakt het wel mooi. Ik ben heel tevreden over hoe het deze weken is gegaan. Ik wil volgend seizoen zeker weer een paar crossen rijden. Ik denk dat ik een stuk verder ben dan vorig jaar rond deze tijd. Ik voel me fitter en heb een betere conditie. Ik heb er vertrouwen in dat het op de weg een mooi seizoen gaat worden."

"Vorig jaar kostte het mij moeite om me tijdens een trainingskamp in Spanje op te laden voor een training van vijf uur. Daardoor heb ik er voor mijn gevoel in het begin van het seizoen toch een beetje achteraan gehobbeld. Nu heb ik de afgelopen weken genoten in de sneeuw. Ik zat met plezier op de fiets en was veel scherper. Natuurlijk moet deze aanpak zich met resultaten op de weg nog bewijzen, maar wat mij betreft ga ik het volgend jaar weer zo doen."

 

© Marco van den Hout