[FA] Chelsea weet weer wat winnen is

Chelsea heeft voorlopig alle criticasters de mond gesnoerd. Ipswich Town werd in de derde ronde van de FA Cup vernederd: 7-0.

Lang leek een klinkende zege er helemaal niet in te zitten. Chelsea, met Patrick van Aanholt in de basis, acteerde zoals de voorbije weken stroperig en wist het Ipswich in de beginfase niet lastig te maken. Na 34 minuten brandde het duel echter los.

Salomon Kalou gaf het laatste tikje aan een zeker lijkend doelpunt van Nicolas Anelka, waarna Daniel Sturridge de score een minuut later verdubbelde: 2-0. De jongeling speelde een puike wedstrijd en zag Carlos Edwards kort voor rust zijn eigen doelman verschalken.

The Blues zaten derhalve op rozen in eigen huis en dat deed de ploeg van Carlo Ancelotti goed. Anelka en Sturridge zorgden kort na de thee voor de 4-0 en 5-0. Ipswich liet alle hoop op een goed resultaat varen en Chelsea ging verder met scoren. Binnen een tijdsbestek van twee minuten scoorde Frank Lampard twee keer en droeg ook hij zijn steentje bij aan de eclatante zege: 7-0.