Red Bull ontkent overschrijden uitgavenlimiet

Red Bull Racing ontkent dat het vorig seizoen te veel geld uitgegeven heeft om mee te kunnen doen in de titelstrijd in de Formule 1. De teams moeten zich aan de Resource Restriction Agreement houden en het vermoeden bestaat dat de Oostenrijkse renstal dit niet gedaan heeft.

De Formula One Teams' Association is in de afgelopen periode bezig geweest om een nieuw akkoord te maken, maar tot op heden hebben de leden dit ondanks een akkoord in Singapore nog niet ondertekend. Er zijn problemen over welke onderdelen er onder de RRA moeten gaan vallen, wat de straffen zijn bij het overschrijden er van en hoe deze straffen uitgevoerd moeten worden. Eén van de dwarsliggers zou Red Bull zijn dat niet wil dat het beperken van de middelen een te beperkende factor gaat worden bij het uitvoeren van de Formule 1-activiteiten.

Voormalig FIA-president Max Mosley weet wel waarom Red Bull dwars ligt. "Red Bull vroeg om een uitzondering. Als dat waar is dan kan dat maar één ding betekenen, namelijk dat ze meer uitgegeven hebben dan ze mochten en nu vragen ze om de andere teams om hier mee in te stemmen. Ik ben benieuwd hoe de concurrenten hier op gaan reageren."

Red Bull-teambaas Christian Horner ontkent deze aantijgingen en zegt juist dat het team er voor wil zorgen dat het speelveld voor iedereen gelijk is. Hij meldt dat Red Bull zeker niet het grootste budget in de sport heeft en dat bij het beperken van de kosten er op gelet moet worden dat alles in balans is en dat het motorisch gedeelte niet de uitslag van het kampioenschap zal mogen gaan bepalen.