'Juventus wil excentrieke Mutu terughalen'

Adrian Mutu heeft zich onmogelijk gemaakt bij Fiorentina. Over belangstelling heeft de Roemeen niet te klagen. Naast Cesena en Bologna heeft ook zijn voormalige werkgever Juventus interesse.

Mutu liep afgelopen week plotseling van het trainingsveld en liet zijn ploegmaten en trainer verbaasd achter. De Roemeen zorgde in het verleden niet een gering aantal incidenten en lijkt zich nu onmogelijk te hebben gemaakt in Florence. Fiorentina heeft het gehad met de spits.

Mutu's zaakwaarnemer, Giovanni Becali, bevestigt op de Italiaanse televisie dat Juve en Cesena zich hebben gemeld voor de Roemeen. "Juventus heeft bij me geïnformeerd over Mutu, maar de club die het meeste kans maakt is nog altijd Cesena. Bologna heeft ook geïnformeerd en Dinamo Kiev heeft hem al honderd keer gebeld."

In 2004 werd Mutu als speler van Chelsea betrapt op cocaïnegebruik. Dat leverde hem ontslag en een schorsing van zeven maanden op. Ondanks het cocaïnegebruik nam Juventus hem nog datzelfde jaar onder contract. Hij kwam in twee seizoenen tot 33 wedstrijden en zeventien goals in de Serie A. Medio 2006 verruilde hij Juve voor Fiorentina. Nu lijkt de omgekeerde weg tot de opties te behoren.

Als het aan Fiorentina ligt vertrekt de spits naar het buitenland. Hij zou 3 miljoen euro moeten opleveren.