[NFL] Seahawks verrassen Saints

De Seattle Seahawks hebben voor een enorme verrassing gezorgd door in de eerste ronde van de playoffs de New Orleans Saints te verslaan. Seattle, dat het eerste team was dat met een 7-9 record de playoffs in mocht, was met 41-37 te sterk voor de de Saints in het eigen Qwest Field.

Seattle was vooraf de grote underdog tegen de regerende kampioenen. De Saints waren laat in het seizoen op stoom gekomen en gingen als torenhoge favoriet richting Seattle. Al snel lieten ze zien dat ze snel werk wouden maken van de Seahawks, en ze kwamen op een 10-0 voorsprong, mede door een touchdown pass van Drew Brees naar Heath Evans. Seattle antwoordde echter snel quarterback Matt Hasselbeck vond zijn tight end John Carlson tweemaal in de endzone. Bij de rust stond het verrassend 24-20 voor Seattle.

De tweede helft begon zeer goed voor de thuisploeg, die door een touchdown Mike Williams op een comfortabele 31-20 voorsprong kwamen. New Orleans gaf echter niet op en begon terug te komen in de wedstrijd, tot een 34-30 stand met nog genoeg tijd op de klok. Een ongelofelijke touchdown run van Marshawn Lynch gooide de wedstrijd op slot. Lynch begon op zijn eigen 33-yard lijn, en leek gestopt te worden na een aantal yards. Lynch vocht zich echter door de defensie heen en vond zich 67 yards later in de endzone.

Brees zorgde via Devery Henderson nog wel voor de aansluiting, maar de onside kick kwam terecht in de handen van wederom Carlson en dat betekende de winst voor Seattle. Afhankelijk van de wedstrijd tussen de Philadelphia Eagles en de Green Bay Packers spelen de Seahawks volgend weekend tegen de Atlanta Falcons of de Chicago Bears om de strijd in de NFC.

Vannacht spelen de New York Jets en de Indianapolis Colts om een plaats in de volgende ronde van de playoffs in de AFC. Uiteindelijk spelen de winnaars van de AFC en de NFC tegen elkaar in de Super Bowl, die plaats vindt op 6 februari.