Suárez: "Ik blijf bij Ajax"

Alle geruchten in de pers wezen er op dat Luis Suárez Ajax in de winterstop zou gaan verlaten, maar de Uruguayaan wil zelf het liefste blijven. Wel levert de aanvaller de aanvoerdersband in, deze gaat nu naar keeper Maarten Stekelenburg.

"Er zijn veel verhalen geschreven, ook in Nederland. Ik heb maar één interview gegeven en daarin nooit gezegd dat ik weg wil. Alleen dat ik een contract heb tot 2013. Er worden allerlei clubs genoemd, maar ik weet van niets," vertelde Suárez na het met 4-2 verloren oefenduel tegen HSV aan NUsport. De belangstelling van andere clubs wimpelt de aanvaller af. "Ik hoop kampioen te worden met deze club."

De Uruguayaan heeft er geen moeite mee dat hij geen aanvoerder meer is. "Het was mijn eigen initiatief. Iedereen kijkt nu naar mij. Het is beter voor mij als dat niet meer zo is," ging hij verder. "Maarten zit al heel lang bij de club, hij kan goed Nederlands praten. Ik heb een heel druk jaar achter de rug met het WK en de geboorte van mijn eerste kind. Ik wil nu alles geven voor het team."