Amnesia al 200.000 keer verkocht

Amnesia, de indie horror-game van Frictional Games, is volgens de makers al bijna 200.000 keer verkocht. Dat is ruim boven hun verwachting, die rond de 100.000 lag. Dit zijn indrukwekkende getallen voor een indie-game zonder uitgever of marketingbudget.

Meer dan de helft van de verkochte games was wel met korting. Gedurende de Steam-uitverkoop was de game afgeprijsd. Gemiddeld worden per dag zo'n 200 exemplaren verkocht, wat voor de makers genoeg is om de dagelijkse kosten te dekken. De rest van de inkomsten worden geïnvesteerd in toekomstige games en salaris voor de werknemers. Een console-port van Amnesia wordt overwogen, maar door dit succes ziet Frictional Games wel brood in de PC-markt.

Volgens Frictional Games is het ongewoon dat een indie-game zoveel weet te verkopen. Doordat ze geen uitgever hebben verdienen ze veel meer aan elke verkochte game dan andere ontwikkelaars. Hun tactiek voor publiciteit was om een speelbare demo uit te geven en review-exemplaren naar de media te sturen. Er kwam ook aandacht uit een onverwachte hoek: filmpjes van spelers, zoals de volgende.

Door de extra inkomsten en de hogere salarissen is Frictional Games voor de ontwikkelaars nu een "echte" carrière geworden, in plaats van een veredelde hobby. We wensen de heren veel succes voor de toekomst!