Engine Software geeft Flipper-vervolg uit

Het in Doetichem gesitueeerde Engine Software, handheldgame-ontwikkelaar en uitgever van digitale games, heeft bekendgemaakt dat zij een deal omtrent het uitgeven van het vervolg op het prijswinnende DSiWare-spel Flipper met Goodbye Galaxy Games heeft gemaakt.

Het vervolg op het succesvolle en prijzenwinnende eerste deel, waarin een jongen zijn arme goudvis moet zien te redden, is al een tijd in ontwikkeling en de komende maanden wordt er meer bekendgemaakt over de status van die ontwikkeling. Goodbye Galaxy Games ontwikkelt bijna alles zelf aan dit deel en Engine Software biedt hulp met onder andere het geluid en de muziek.

Hugo Smits, oprichter van Goodbye Galaxy Games, is erg content met deze samenwerking. "Engine Software heeft enorm veel ervaring met handhelds en een goede relatie met Nintendo. Daarom heb ik voor hen gekozen. Dat Engine Software ook nog helpt met de ontwikkeling is voor mij een ontzettend mooi gebaar." 

Engine Software, in de rol van uitgever, heeft nog geen harde releasedatum vrijgegeven, maar het vervolg op Flipper moet ergens in het tweede kwartaal van dit jaar uitkomen. Ivo Wubbels, directeur, zegt daarover dat er geen reden tot haast is. "We geven het uit wanneer het spel af is."