[NHL] Leafs verslaan Blues in shootout

De Toronto Maple Leafs hebben hun thuiswedstrijd tegen de St. Louis Blues met 6-5 gewonnen na een shootout. De Leafs kwamen op een voorsprong van maar liefst 5-2, maar verpestten deze in de derde periode waardoor het 5-5 werd. In de shootout bleken zij toch over de sterkste zenuwen te beschikken waardoor de overwinning naar de thuisploeg ging.

De Leafs kwamen al na vijftien seconden op voorsprong via Colby Armstrong. De Blues gingen echter met een voorsprong de kleedkamer in door goals van Alexander Steen en David Backes. In de tweede periode namen de Leafs het heft in handen door drie goals te maken. Mikhail Grabovski, Kris Versteeg en Phil Kessel waren de doelpuntenmakers.

Toen Kessel in de derde periode ook nog de 5-2 maakte leek de wedstrijd gespeeld. Niets bleek minder waar, want Brad Winchester verkleinde de marge naar twee goals met nog veertien minuten te gaan. Anderhalve minuut later was het alweer raak via verdediger Eric Brewer. Matt D'Agostini maakte zeven minuten voor tijd de gelijkmaker, maar de Blues konden niet doordrukken voor de overwinning.

Een shootout was daarom nodig, en ook daarin gingen de Blues voortvarend van start. De poging van Leafs-speler Kessel werd gestopt terwijl Steen scoorde. Grabovski scoorde vervolgens met een weergaloze spin-o-rama, waarna Brad Boyes de Blues op een 2-1 voorsprong in de shootout bracht. Kris Versteeg hield de Leafs in de race door de 2-2 te scoren, waarna D'Agostini zijn poging gestopt zag worden. Tyler Bozak scoorde wel voor de Leafs en dit bleek voldoende voor de overwinning, want Patrik Berglund miste zijn poging voor de Blues.