Ronaldinho definitief weg bij Milan

Ronaldinho vertrekt officieel bij AC Milan. De Braziliaanse aanvaller bereikte gisteren overeenstemming met de Italiaanse club over ontbinding van zijn contract. Daarmee is de weg vrij voor een terugkeer naar Brazilië. Daar heeft zijn oude liefde Gremio interesse in de spelmaker. Ook Palmeiras en Flamengo dingen naar zijn hand.

Ronaldinho, tweevoudig wereldvoetballer van het jaar, laat zelf weten dat zijn toekomst 'nog open is'. Wel liet hij weten het liefst in zijn vaderland te spelen. De 30-jarige liet tijdens een persconferentie met AC Milan-vice-president Adriano Galliani in Rio de Janeiro dankbaar te zijn voor zijn 'geweldige tijd' bij de Rossoneri.

Ronaldo begon zijn loopbaan in 1998 bij Gremio en stapte in 2001 over naar Paris Saint Germain. Na twee seizoenen in Frankrijk kocht FC Barcelona de aanvaller. Daar won hij in 2006 de Champions League en werd hij in 2004 en 2005 verkozen tot beste voetballer van de wereld.

In 2008 verruilde Ronaldinho Barcelona voor AC Milan, maar daar had hij moeite om een vaste waarde te worden. Mede daardoor werd hij afgelopen zomer niet opgeroepen voor de Braziliaanse WK-ploeg. Door zijn terugkeer naar Brazilië hoopt Ronaldinho in 2014 wel mee te mogen naar het WK in eigen land.


(Foto: Novum)