Barbra Streisand aast op musicalklassieker Gypsy

Actrice en zangeres Barbra Streisand mag de musical Gypsy verfilmen. Ze heeft toestemming gekregen van Arthur Laurents, de 92-jarige auteur van het musicalscenario. Laurents staat bekend als lastig te overtuigen, maar hij stond aan de wieg van Streisands carrière en heeft daarom het volste vertrouwen in haar, schrijft de Amerikaanse krant The New York Post.

Streisand wil de rol van Mama Rose spelen, een keiharde Hollywoodmoeder die over lijken gaat om haar twee dochters aan de top te krijgen. Volgens Laurents is Streisand meer dan in staat om de meedogenloze vrouw goed neer te zetten. "We hebben er veel over gepraat, ze weet wat ze doet. Haar eigen moeder leek erg op het personage van Mama Rose. Ik ga niet in details treden, maar ze weet waar het over gaat. Ik geef haar mijn zegen." Verschillende partijen moeten nog in conclaaf om de plannen concreet te maken, maar Joel Silver is al aangesteld als producent van de film.

Laurents en Streisand werkten in 1962 samen voor haar allereerste Broadway-musical I Can Get It For You Wholesale. Tien jaar later schreef hij de filmklassieker The Way We Were voor haar.

De musical Gypsy is gebaseerd op de memoires van de entertainer en stripteasedanseres Gypsy Rose Lee en werd in 1959 voor het eerst vertoond op Broadway. Laurents werkte voor de musical samen met de wereldberoemde componist Stephen Sondheim.Gypsy geldt als één van de meest succesvolle musicals ooit, en werd voor het eerst in 1962 verfilmd. Natalie Wood en Rosalind Russell speelden toen de hoofdrollen, Russell won daarna een Golden Globe voor beste actrice. De musical werd in 1993 verwerkt tot een televisiefilm met Bette Midler als Mama Rose.


Barbra Streisand (Foto: Novum)