Spears en Jackson inspireerden filmmakers

Het wel en wee van sterren als Britney Spears en Michael Jackson inspireerde de schrijvers van Country Strong. In de film speelt Gwyneth Paltrow een gevallen zangeres die werkt aan haar comeback.

"We maken artiesten groot en vieren hun succes, maar bij de eerste tekenen van zwakte genieten we van hun ondergang", legt Shana Feste uit aan het Amerikaanse muziekblad Billboard. Feste schreef en regisseerde Country Strong, over countryzangeres Kelly Canter die na een succesvolle carrière verslaafd raakt en in afkickklinieken belandt.

Feste schreef Country Stong in 2008, toen Spears langzaamaan opkrabbelde uit een diep dal. De popprinses scheidde van danser Kevin Federline, schoor haar hoofd kaal, kreeg een zenuwinzinking voor haar kiezen, werd opgenomen in een psychiatrische kliniek en verloor de voogdij over haar twee kinderen. Toen Jackson op 25 juni 2009 zijn laatste adem uitblies, legde Feste de laatste hand aan het script.

"Ik wilde slordige, gecompliceerde en tegenstrijdige karakters", gaat Feste verder over de inspiratie die ze uit de levens van Spears en Jackson putte. "Iedereen heeft zijn tekortkomingen." Country Strong draait vanaf vrijdag in de Amerikaanse bioscopen. Wanneer de film in Nederland te zien zal zijn is nog niet bekend.


Spears en Jackson inspireerden makers Country Strong (Foto: Novum)