Federer heeft het weer moeilijk

Roger Federer heeft opnieuw met grote moeite een zege geboekt bij het ATP-toernooi van Doha. De Zwitser won met 7-6 (5) en 7-5 van zijn landgenoot Marco Chiudinelli. In de eerste ronde had Federer, de nummer twee van de plaatsingslijst op het Qatarese hardcourt, al zijn handen vol aan Thomas Schoorel. De Nederlander verloor met 6-7 (3) en 3-6.

Ook Jo-Wilfried Tsonga (3) haalde de laatste acht. De Fransman won van Sergei Bubka, de zoon van de gelijknamige oud-polsstokhoogspringkampioen. De Oekraïener deed het vooral in de tweede set prima, maar Tsonga was bij de les en won met 6-2 en 6-4.

Ernests Gulbis had weinig moeite met Antonio Veic uit Kroatië. De Letse nummer vijf van de plaatsingslijst gunde de qualifier maar vier games: 6-3 en 6-1. Guillermo Garcia-Lopez (7) klopte Ilya Marchenko: 6-2, 6-4.

De als achtste geplaatste Philipp Kohlschreiber vond in de tweede ronde zijn waterloo. De Duitser moest na drie tiebreaks buigen voor Ivo Karlovic. De Kroaat ging met 7-6 (5), 6-7 (4) en 7-6 (2) naar de kwartfinale.


Roger Federer (Foto: Novum)