Ben Arfa definitief naar Newcastle United

Hatem Ben Arfa heeft woensdag een vast contract getekend bij Newcastle United. De middenvelder was aanvankelijk gehuurd van Marseille.

The Magpies zijn er echter in geslaagd om Ben Arfa definitief in te lijven. Newcastle meldt op de officiële website dat de 23-jarige Fransman een contract tot de zomer van 2015 heeft ondertekend. De international is de eerste aankoop van manager Alan Pardew, die vorige maand de ontslagen Chris Hughton opvolgde.

Ben Arfa kende een goede start bij Newcastle, met onder meer een prachtige winnende goal in de uitwedstrijd tegen Everton. In oktober werd hij echter het slachtoffer van een dwaze tackle van Nigel de Jong. Ben Arfa brak zijn been, maar zijn herstel verloopt voorspoedig. "Ik probeer zo snel mogelijk fit te worden en ik kijk ernaar uit om weer op St. James' Park te spelen."

Later dit seizoen hoopt de international het vertrouwen van de fans te belonen. "Ik heb talloze berichtjes gekregen van supporters en daarvoor wil ik ze bedanken door goed te spelen." Manager Pardew is opgelucht. "Het laatste wat ik wilde, is dat de samenwerking zou eindigen als zijn huurperiode was afgelopen. Ik ben dus heel blij met dit contract."