Tiger Woods ontbreekt op cover eigen game

De Amerikaanse golflegende Tiger Woods staat dit jaar niet op de cover van de golfgame die zijn naam draagt. Game-uitgever Electronic Arts ontkent dat er een verband is met het schandaal dat eind 2009 rond de golfer ontstond.

Woods kwam in opspraak toen duidelijk werd dat hij er meerdere buitenechtelijke contacten op nahield. Ook werd hij beschuldigd van het slaan van zijn toenmalige vrouw, ex-fotomodel Elin Nordegren. De game-uitgever gaf eerder al aan dat het gedrag van de golfer geen reden is het contract te beëindigen.

Het gezicht van de golfer is wel te zien op de hoesjes van een speciale uitgave van de game Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters. "Na een samenwerking van dertien jaar is dat niet meer dan logisch", geeft bestuursvoorzitter Peter Moore van EA Sports aan in een interview met de Britse website Eurogamer.

Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters bevat voor het eerst het bekende Masters-toernooi. Spelers kunnen met hun eigen personage aan het toernooi meedoen. De vier overwinningen van Woods in The Masters opnieuw beleven of de grootste wedstrijden uit de geschiedenis van het toernooi herleven.

De golfgame wordt in het tweede kwartaal van dit jaar uitgegeven voor de Xbox 360, PlayStation 3 en Nintendo Wii. De speciale editie, waarbij enkele extra banen geleverd worden, is enkel beschikbaar voor de PlayStation 3.


Tiger Woods ontbreekt op cover eigen game