Veel vragen over Mexicaanse griep

De GGD Regio Nijmegen kreeg woensdagochtend veel telefoontjes van verontruste ouders over de Mexicaanse griep, aldus de gezondheidsdienst woensdag. In de regio overleden in december twee kinderen van respectievelijk 4 en 11 jaar aan het griepvirus.

"Ouders willen weten of hun kind gevaccineerd kan worden. Het beleid is om dat niet te doen, maar wij verwijzen mensen door naar hun huisarts", zegt een woordvoerster. "Andere mensen willen weten wat zij met hun zieke kind moeten doen." De GGD adviseert bij ernstige griepverschijnselen als kortademigheid en snelle verslechtering de huisarts in te schakelen.

De twee overleden kinderen werden in december niet doorverwezen toen zij zich 's avonds ziek op een huisartenpost in Nijmegen meldden, aldus Herman Verblackt van de post. Beide kinderen overleden de dag na dat bezoek. "Wij hebben beide gevallen bij de Inspectie voor de Volksgezondheid gemeld en gaan na wat er is gebeurd." De symptomen van de Mexicaanse Griep lijken veel op die van de gewone griep, aldus Verblackt.