'Jonathas op huurbasis naar Brazilië'

De kans is groot dat Jonathas niet meer terug zal keren bij AZ. De aanvaller vertrok twee maanden geleden naar zijn geboorteland, omdat zijn moeder ernstig ziek is. Sindsdien is de speler niet meer in Alkmaar geweest.

"Dat is voor zijn carrière natuurlijk niet positief, dat is duidelijk. Hij traint voor zichzelf en dat is altijd slechter dan wanneer je met een club traint," liet zijn zaakwaarnemer, Mino Raiola, aan het Noord-Hollands Dagblad weten. Dat was voor hem de reden om AZ te vragen Jonathas bij een Braziliaanse club onder te brengen. Daarnaast zou het nog maanden kunnen duren, voordat de speler weer naar Nederland zou komen.

"Verhuren aan een Braziliaanse club was een van de opties waarover we hebben gesproken", aldus directeur voetbalzaken van AZ, Earnest Stewart. "Maar als club hebben we nog geen beslissing genomen. Ik moet het er nog over hebben met Toon Gerbrands (algemeen directeur, red.) en Gertjan Verbeek (trainer, red.). Jonathas heeft begrip voor de maatregel dat we hem geen salaris betalen zolang hij in Brazilië blijft. Het is niet zo dat hij daar een probleem van maakt."