[PDC] Van Barneveld ontvangt wildcard voor PL

De dartsbond PDC heeft een dag na de finale van het PDC World Darts Championship het volledige deelnemersveld voor de Premier League Darts 2011 bekendgemaakt.

Normaal gesproken duurt het lang voordat de volledige line-up bekend werd gemaakt. De PDC voerde daarmee de spanning op en wachtte af of er toppers overstapten van de dartsbond BDO. Tijdens het PDC Awards Dinner werden de vier wildcards echter al uitgedeeld.

Phil Taylor, James Wade, Adrian Lewis en Gary Anderson waren al zeker van deelname. Zij vormen na het PDC WK de top-vier op de Order of Merit, de wereldranglijst van de PDC. Tijdens het PDC Award Dinner kregen Raymond van Barneveld, Terry Jenkins, Mark Webster en Simon Whitlock een wildcard.

Anderson en Webster maken hun debuut in de Premier League Darts. Beide darters stapten twee jaar geleden over van de BDO naar de PDC en hadden ruim een jaar nodig om te wennen aan het niveau. Meest verrassende deelnemer is Terry Jenkins. Hij eindigde vorig jaar als laatste in de Premier League en kende een teleurstellend seizoen. Tijdens het PDC WK reikte hij echter tot de halve finales.