Ali B werd moe van eigen liedjes

Ali B wil zijn nieuwe album helemaal anders gaan aanpakken. De rapper werd naar eigen zeggen behoorlijk moe van zijn muziekstijl en zijn derde album moet daarom een stuk 'frisser' worden. Inspiratie doet hij op bij collega's met een totaal andere stijl.

Voor het programma Op Volle Toeren bezoekt Ali B allerlei Nederlandse zangers en zangeressen met wie hij een bestaand nummer compleet gaat herschrijven. "Volgens mij is er niks zo mooi als het combineren van twee werelden", zegt de 29-jarige rapper in Metro.

De rapper werkt ondertussen aan zijn derde album. "Deze moet heel anders worden dan mijn vorige albums. Ik zou het niet trekken om nog zo'n album te maken. Het was voor mij stoppen met rappen of iets heel anders gaan maken. Het moet wat muzikaler."

Voor zijn nieuwe televisieprogramma spreekt Ali af met onder anderen Lenny Kuhr en Ben Cramer. "Ik kom in aanraking met grote artiesten, dus ik had me geen betere docenten kunnen voorstellen", zegt Ali B. "Ik ben altijd al geïnteresseerd in dingen waar veel andere rappers niet in geïnteresseerd zijn."


Ali B (Foto: Novum)