Schoorel: "Weet dat er meer in zit"

Thomas Schoorel deed het vandaag alles behalve slecht in zijn tweede ATP World Tour-wedstrijd. Tegen Roger Federer verloor hij welliswaar in twee sets, maar Schoorel gaf duidelijk zijn visitekaartje af. Hij was ook trots op zijn prestatie en tevreden met zijn resultaat.

"Het moet nog even bezinken, maar ik ben echt blij en zeker ook een stuk wijzer geworden," zei Schoorel achteraf. "Ik weet nu dat er meer inzit en dat ik met de besten mee kan. Ik begreep dat Federer na afloop ook mooie woorden had voor mij en dat maakte het ook zo bijzonder. Ik heb gewoon goed meegespeeld tegen de nummer twee van de wereld en volgens sommigen de beste tennisser ooit."

Hij vond het fantastisch om tegen de nummer twee van de wereld te mogen spelen. "Toen mijn coach mij vertelde dat ik tegen Federer zou spelen, dacht ik dat hij een grapje maakte. Hij is mijn held, mijn idool. Ik vind het altijd geweldig om naar hem te kijken. Ik verwachtte niet dat ik zou winnen, maar ging wel de baan op met de inzet om goed partij te bieden. Anders kun je net zo goed niet spelen."