Reis naar VS voor knieoperatie

Jonathan Reis zal in de Verenigde Staten geopereerd gaan worden aan zijn zwaar geblesseerde knie. De PSV'er zal onder het mes gaan in de kliniek van Richard Steadman waar eerder Ruud van Nistelrooij al succesvol behandeld werd, zo laat teammanager Marcel Brands vandaag weten.

Reis zag tegen Roda JC in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop van zijn rechterknie de voorste en achterste kruisband afscheuren, evenals de mediale band. De 21-jarige aanvaller is momenteel in zijn vaderland Brazilië waar een second opinion het slechte nieuws bevestigde. "Jonathan gaat waarschijnlijk in de derde week van januari onder het mes," zei Brands tijdens de nieuwjaarsreceptie van PSV.

Eric Pieters kreeg ondertussen in Eindhoven een nieuw contract aangeboden. De verdediger verlengde zijn in medio 2012 aflopende contract met twee jaar. Hij kon naar eigen zeggen rekenen op belangstelling van buitenlandse clubs, maar blijft in Nederland. "Ik wil m'n carrière echter geleidelijk opbouwen. Ik wil pieken op het EK 2012; daarna zien we wel verder," zei de speler die in 2008 van FC Utrecht overkwam en inmiddels een vaste waarde in de basis is.