OM eist vier jaar celstraf tegen internetpooier

Tegen een 19-jarige man uit Apeldoorn is dinsdag een gevangenisstraf van vier jaar geëist. Hij wordt ervan verdacht via MSN en Hyves meerdere meisjes in de prostitutie te hebben gebracht en hen te hebben uitgebuit.

De verdachte zou via internet contact hebben gelegd met minstens tien meisjes in de leeftijd van 14 tot 20 jaar. Hij probeerde hen middels bedreiging en chantage over te halen om voor hem als prostituee te gaan werken. Drie slachtoffers kwamen uiteindelijk in de prostitutie terecht. Volgens het Openbaar Ministerie in Zutphen wordt de pooier ook verdacht van verkrachting van één van de meisjes.

In het onderzoek werden ook drie medeverdachten opgepakt. Tegen een 59-jarige Apeldoorner eiste het OM drie maanden voorwaardelijke celstraf voor seks met een minderjarige en het bezit van meerdere revolvers.

Twee Apeldoornse mannen van 22 en 20 worden eveneens verdacht van seks met een minderjarige. De oudste hoorde de officier van justitie een eis formuleren van dertig uur taakstraf en een maand voorwaardelijke celstraf. De ander hoorde vrijspraak bij gebrek aan bewijs.