Domenicali overwoog op te stappen

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali heeft naar eigen zeggen overwogen om op te stappen. De Italiaan wilde dit doen omdat door een verkeerde strategische keuze in Abu Dhabi Fernando Alonso de coureurstitel misliep.

Ferrari richtte zich te veel op Mark Webber en haalde Alonso daarom een ronde na de Australiër binnen. Dit bleek de foute keuze te zijn, omdat de Spanjaard klem kwam te zitten achter Vitaly Petrov die al eerder gestopt was. Hij eindigde uiteindelijk als zevende, waar Sebastian Vettel met de zege de titel naar zich toe haalde. Hierop dacht Domenicali aan het opgeven van zijn positie. "Ik ben bij mezelf ten rade gegaan en vroeg me af of ik wel of niet moest aanblijven. Ik kwam echter tot de conclusie dat aftreden een verkeerde beslissing zou zijn," zei hij tegen La Repubblica.

"Ik ken het team door en door en denk dat ik de juiste persoon ben om ervoor te zorgen dat we de vruchten plukken van wat we de afgelopen maanden hebben gedaan. In Maranello is het roer omgegooid en ik denk dat we snel de resultaten gaan zien van ons harde werk."