Hollywood treurt om Pete Postlethwaite

Veel collega's spreken hun verdriet uit over het verlies van Pete Postlethwaite. De Engelse acteur overleed zondag op 64-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. "Pos was de man", zegt Daniel Day-Lewis tegen de BBC.

Day-Lewis en Postlethwaite werkten samen in het politieke drama In the Name of the Father uit 1994. Beide acteurs kregen een Oscarnominatie voor de film, Day-Lewis ging ook met het gouden beeldje naar huis. "Als acteurs in opleiding gingen we keer op keer naar zijn voorstellingen", memoreert de 53-jarige acteur.

"We wilden zoals hij zijn, wild en oprecht, met het hart van een leeuw, zonder te veel op zichzelf te letten en heerlijk oneerbiedig", gaat hij verder. "We hielden van hem en volgden hem als kinderen. Hij stond aan onze kant, hij keek voor ons uit."

"Pete was een groot man in zowel het theater als op film", zegt Kevin Spacey, die met Postlethwaite werkte in de misdaadthriller The Usual Suspects. "Hij kreeg wellicht niet de waardering die hem toekwam, maar ik denk dat Groot-Brittannië hem nog gaat zien als een nationale held."

Ook Ben Affleck, met wie Postlethwaite vorig jaar te zien was in het misdaaddrama The Town, zal zijn collega missen. "Pete was een fantastisch acteur en een bijzonder mens", zegt hij tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. "Dit is een groot verlies van een prachtige man. Mijn gedachten gaan uit naar zijn familie."


Hollywood treurt om Pete Postlethwaite (Foto: Novum)