Reacties op overlijden Coen Moulijn (73)

In de nacht van maandag op dinsdag is Coen Moulijn op 73-jarige leeftijd overleden. Op oudjaarsnacht werd de ras-Feyenoorder getroffen door een herseninfarct. Diverse mensen uit de voetbalwereld reageerden op het overlijden van Moulijn.

Michael van Praag, voorzitter van de voetbalbond KNVB, liet weten: "Coen Moulijn was een gentleman onder de voetballers. Als ik de laatste jaren in de Kuip kwam en we liepen elkaar tegen het lijf kwam Coen altijd even een hand geven en een praatje maken. Over voetbal, maar ook over zijn zaak."

"Ik herinner me nog hoe ik als negenjarige voor het eerst naar Feyenoord-Ajax ging samen met mijn vader en een oom. Onderweg naar de Kuip hoorde ik voor het eerst de naam Coen Moulijn. Mijn vader sprak met ontzag over Coen. „Let maar eens goed op”, zo waarschuwde hij, „Feyenoord heeft een goede linksbuiten die het ons moeilijk kan maken.” Hij had niets te veel gezegd. We verloren die middag met 7-3.”

Ook oud-Feyenoorder Rinus Israel reageerde op het overlijden van Moulijn: "Een bescheiden man. Daarom was hij waarschijnlijk ook zo populair bij het publiek. Coen was een mooi mens en ook ik moet dit verwerken. Als voetballer was hij soms onnavolgbaar. Als Coen aan de bal was raakten de mensen in vervoering. Ik vond hem de beste speler die Feyenoord ooit had.”

Mister Ajax
Sjaak Swart sprak van een tragische gebeurtenis: "Ik ben hier wel even stil van. Coen was een fantastische voetballer en een geweldige linksbuiten. Hij was een fenomeen en een hele fijne man. Ik heb met en tegen hem gespeeld en hij was een vriend van mij. We hadden regelmatig contact en ik kwam hem nog vaak tegen. De laatste keer was alles nog prima met hem. Dit is heel tragisch.”

Joop Verschuren, algemeen manager Supportersvereniging Feyenoord, was ook geschokt nadat hij het nieuws hoorde: "Niet alleen Feyenoord maar heel Rotterdam kan vandaag worden gecondoleerd. Coen was een markant persoon, een fenomeen in zijn tijd en nu nog met zijn hele hebben en houwen, zijn winkeltjes."

"Hij was een heel groot persoon. Hij was nog altijd nadrukkelijk aanwezig bij Feyenoord. Hij was overal bij en stond nog volop in het leven. Dit kom toch wel heel onverwacht. De schok in De Kuip is groot.”