[PDC] Vier namen voor Premier League bekend

De eerste vier deelnemers voor de Premier League Darts 2011 zijn bekend. Phil Taylor, James Wade, Adrian Lewis en Gary Anderson zullen zeker deelnemen aan het rondreizende dartscircus. Taylor won het toernooi, dat voor de zevende keer wordt gehouden, vorig jaar voor de vijfde maal in zijn loopbaan.

De afgelopen jaren plaatste de top-6 zich automatisch voor de Premier League, maar de PDC heeft besloten dit aantal met ingang van dit jaar terug te brengen naar de top-vier. Aangezien Taylor en Wade de nummers één en twee zijn, werden zij direct toegelaten. Lewis en Anderson kwamen, dankzij hun finaleplaats tijdens het PDC WK, ook in de top-vier terecht en plaatsten zich daardoor ook voor het toernooi.

Raymond van Barneveld is afgezakt naar de vijfde plaats op de Order of Merit, de wereldranglijst van de PDC, en moet daardoor hopen op een wildcard. Ook nummer zes Simon Whitlock, voorafgaand het WK nog vierde op de wereldranglijst, kan alleen meedoen als hij een wildcard ontvangt van de organistatie.

De Premier League Darts 2011 begint in februari met een competitie, welke veertien weken duurt. Vervolgens vinden de play-offs plaats in de Londense Wembley Arena.