Uitslagen Spanje speelronde 17

In de afgelopen dagen werd in de Spaanse Primera División de eerste speelronde van het nieuwe jaar afgewerkt. Ook deze week geeft FOK!sport je een update van de gebeurtenissen in deze competitie en geeft een overzicht van uitslagen, stand, topscorers en het programma voor de eerstvolgende speelronde.

FC Sevilla begint nieuwe jaar met zege

FC Sevilla heeft afgelopen zondag, na vijf verliespartijen op rij, eindelijk weer eens een wedstrijd weten te winnen. In eigen huis was de ploeg uit de sinaasappelstad met een minimaal verschil te sterk voor Osasuna (1-0), dat door de nederlaag naar de vijftiende plaats zakt.

Frederic Kanouté kroonde zich in het duel tegen Osasuna uiteindelijk als man van de wedstrijd. Tien minuten voor rust was de aanvaller namelijk verantwoordelijk voor het enige doelpunt door een vrije trap van Jesús Navas tegen de touwen te werken

In de tweede helft veranderde er niets aan de score, waardoor FC Sevilla nu op de tiende plaats van de Primera División staat.

Nipte zege FC Barcelona op promovendus Levante UD

FC Barcelona kende afgelopen weekend de nodige moeite om promovendus Levante UD over de knie te leggen. Aan de hand van Pedro wonnen de Catalanen uiteindelijk wel, al was het verschil tussen beide ploegen minimaal. Na negentig minuten stond er 2-1 op het scorebord.

Levante UD koos voor een defensieve tactiek, waardoor FC Barcelona het spel moest maken. Toch slaagden de bezoekers er in om een aantal kansen te creëren. Vlak na rust brak Pedro de ban voor de Catalaanse formatie door de score te openen. Twaalf minuten later gooide diezelfde Pedro het duel op slot door ook de tweede goal voor zijn rekening te nemen.

In de slotfase deed Christian Stuani nog wel wat terug voor de bezoekers, maar dit leverde geen punten meer op. Bovendien had FC Barcelona nog een derde keer kunnen scoren, maar David Villa en Dani Alves waren onzuiver in de afronding.