Internationale trein ontruimd bij Barneveld

Een internationale trein afkomstig uit Duitsland is maandagavond in de buurt van station Barneveld ontruimd wegens verdacht gedrag van een passagier. Dat heeft het KLPD gemeld.

Er zaten driehonderd mensen in de trein die onderweg was naar Schiphol. De politie zette de trein stil na een melding door de Duitse autoriteiten. Die waren ingeseind door een vrouwelijke passagier omdat zij vond dat een man in de trein zich verdacht gedroeg, aldus een woordvoerder van het KLPD.

Update 20.49 uur

De politie heeft maandagavond een internationale trein stilgezet bij Barneveld na een tip over een verdacht pakketje in de trein. Het treinverkeer tussen Apeldoorn en Barneveld is volgens de NS en ProRail stilgelegd op last van de politie. Reizigers moeten op het traject rekening houden met meer dan een uur vertraging.

Volgens Omroep Gelderland zou een vrouw in de trein alarm hebben geslagen bij de Duitse politie, omdat ze vond dat een man zich verdacht gedroeg. Er zou mogelijk een verdacht pakketje in de trein liggen. Via Twitter beweerde 'een getuige' dat een man uit het toilet is gehaald en is overmeesterd, maar dat bleek niet te kloppen.

Er zaten volgens Omroep Gelderland ongeveer driehonderd mensen in de trein. Ze worden per bus verder vervoerd. De trein wordt nog doorzocht.

Update 01.18 uur

De internationale trein die maandagavond is stilgezet bij Barneveld, is op een zijspoor gezet voor nader onderzoek. De politie onderzoekt de trein op mogelijke explosieven. In verband daarmee zijn drie boerderijen langs het spoor ontruimd. De bewoners zijn tijdelijk elders ondergebracht.

Dat heeft een woordvoerster van de gemeente Barneveld laten weten.

Trein ontruimd om verdacht gedrag passagier
Trein ontruimd om verdacht gedrag passagier (Foto: ANP)