Speelgoed leert peuter 'kut' zeggen

Mark Rance uit Yeovil is geschokt. Voor Kerst kocht hij voor zijn 3-jarige dochter speelgoed om het ABC te leren. Nu blijkt het speelgoed de peuter echter schuttingtaal te leren.

Als het meisje op de 'C' drukt, zegt het 20 euro kostende speelgoed duidelijk 'cunt', het Engelse schuttingwoord voor het vrouwelijk geslachtsorgaan. "We zijn enorm geschokt", laat vader Mark weten. "Ze blijft het woord nu telkens zeggen. We hopen dat ze hiermee stopt."

Voor aankoop van het ding heeft vaderlief het apparaat zelfs nog getest op eventuele scheldwoorden. "We hebben zelfs nog de 'F' ingedrukt, maar die was goed. De andere letters zijn ook prima."

Volgens een woordvoerster van winkelketen Argos, die het speelgoed aan de man brengt, moet de 'C' het woord 'cat' voorstellen, oftewel 'kat'. Of de ouders nu Oost-Indisch doof zijn, laat de vrouw in het midden. "De klant heeft het speelgoed nog niet teruggebracht", is alles dat ze wil vertellen. Het is overigens wel heel toevallig dat Argos de prijs voor het speelgoed inmiddels heeft gehalveerd.

Speelgoed
Weer eens wat anders dan een vibrator...