[PDC] Anderson te sterk voor Van Barneveld

Raymond van Barneveld is in de kwartfinales van het wereldkampioenschap darts uitgeschakeld. De Hagenaar was kansloos tegen Gary Anderson, het werd 5-1.

Van Barneveld begon nog wel sterk aan de wedstrijd. Hij brak direct in de eerste leg de schot en won vervolgens ook de eerste set. Daarna kwam Anderson echter op stoom. Dankzij onder meer een 10-darter won hij de tweede set en bracht de partij weer in evenwicht. Ook daarna bleef hij doordenderen. Hij gooide in de derde set wederom een tiendarter en pakte een 2-1 voorsprong. Anderson had op dat moment al zes keer 180 gegooid.

De vierde set mocht Van Barneveld beginnen en daarom lag alle druk bij de Nederlander. Hij werd echter direct weer gebroken. Pas in de derde leg van de vierde set noteerde hij voor het eerst een 180er, won die leg maar uiteindelijk toch de set. De vijfde set begon 'Barney' goed door direct Anderson te breken. Lang kon hij hier echter niet van genieten want een beurt later van Van Barneveld direct teruggebroken door onder meer Anderson zijn tiende 180er en een 112 finish. Anderson kwam op een 4-1 voorsprong in sets en de wedstrijd was gespeeld.

In de zesde set van de wedstrijd liet Van Barneveld nog wel een fraaie tiendarter noteren, maar daarna was het gedaan.