Bos: "Vitesse presteert nu niet beter"

Theo Bos is het nog altijd niet eens met zijn ontslag bij Vitesse. De oud-trainer ziet weinig verbetering in de prestaties.

"Het gevoel dat ik in het begin had, dat heb ik nog steeds. Ik zal fouten hebben gemaakt, maar ik heb niet het gevoel dat het aan mezelf gelegen heeft. Ook omdat Vitesse na mijn vertrek niet beter is gaan presteren", zegt Bos in De Gelderlander. "Dan zie je dat daar het probleem dus niet lag, maar in de spelersgroep."

Net als Bos werden ook Marc van Hintum en Edward Sturing in 2010 op straat gezet bij de club die sinds augustus in handen is van de Georgiër Merab Jordania. "'Ik vind het erg jammer dat er op de technische functies geen Vitesse-mensen meer zitten", vindt Van Hintum, die afscheid nam als technisch directeur. "Je ziet bij steeds meer clubs dat ze juist mensen zoeken die er niet voor eigen eer en glorie zitten, maar juist voor de club."

Sturing, voormalig hoofdtrainer en assistent-coach, werd in augustus de laan uit gestuurd. "Achteraf kun je zeggen dat ik te vroeg ben teruggekeerd bij Vitesse, nadat ik twee jaar eerder als trainer zelf was gestopt. Maar dat is achteraf. Het plan dat er lag, dat ik als cultuurbewaker zou fungeren, dat werd niet uitgevoerd. Maar dat plan was goed en daarom was het niet te vroeg om terug te komen."