Ooijer ziet 'plezier' bij 'hele warme club' Ajax

De warmte en gezelligheid bij een topclub als Ajax. Tegenstanders spreken van een tekort en anderen spreken van een overvloed. Ook André Ooijer voelt veel warmte bij de Amsterdamse club.

André Ooijer speelde jarenlang bij PSV een club die wordt geroemd om de warmte en gemoedelijkheid binnen de club. Bij Ajax verwachtte hij iets anders, maar hij kwam bedrogen uit.

"Ik ben vanaf het begin perfect opgevangen bij de club", zegt Ooijer in een interview met OnsOranje. "Van de mensen in het bestuur tot de vrouwen van het spelershome. Ajax is echt een hele warme club. Bij PSV hebben ze de familie Van Kemenade en Mart van den Heuvel. Bij Ajax hebben ze David Endt en Herman Pinkster."

Ooijer voelde zich vlak voor aan de kant geschoven door PSV. "Het moment was erg vervelend. Dat ik bij PSV na 9,5 jaar zo aan de kant ben geschoven heeft me veel pijn gedaan. Ik wilde me op het WK focussen. Daar had ik veel voor over. Het zou al mijn derde WK gaan worden. Om snel fit te geraken voor het WK ben ik nog naar Servië geweest voor een placentabehandeling."

Na het WK waarin hij de kwartfinale tegen Brazilië (1-2) meespeelde, besloot hij toch om maar niet te stoppen. Toen kwam zijn zaakwaarnemer met Ajax op de proppen. Hij liet Jol bellen en de transfer werd afgerond. "Dat hij nu weg is bij Ajax is zonde", zegt Ooijer.

Voor Ooijer is het echter geen reden om alsnog te stoppen, in het geheel niet. "Ik zie voor mijzelf nog een grote rol binnen de club. Alderweireld en Vertonghen staan goed achterin maar ik ben klaar om ze te vervangen als dat nodig is. En als ik zie hoe die jonge jongens uit de jeugd zich nu manifesteren in het eerste vind ik dat mooi om te zien. Daar straalt het plezier vanaf. Ik ben er trots op dat ik mijn debuut heb mogen maken bij Ajax."