Familie El Hamdaoui: "Mounir was echt ziek"

De familie van Mounir El Hamdaoui baalt van alle negatieve publiciteit rondom de spits van Ajax. "De boete is onterecht."

Ajax legde El Hamdaoui een boete op voor zijn afwezigheid bij een sponsoravond. "Die sponsormeeting was op een avond dat Mounir nog griep had. Ajax wist dat - hij had zich immers afgemeld voor de trainingen die week", zegt een gezinslid tegen NUsport.

"Van Frank de Boer kreeg hij daarop te horen dat hij een boete heeft gekregen en die heeft hij geaccepteerd, maar in onze ogen is die onterecht. Als je niet kan trainen door griep zou het raar zijn als je wél op een sponsoravond verschijnt. Dat bevordert het genezingsproces niet."

Vorige week werd bekend dat El Hamdaoui niet ziek zou zijn, maar het mentaal niet op zou kunnen brengen om voor Ajax te spelen. "Dat is onzin. We waren thuis allemaal ziek", vertelt het gezinslid. "De dokter van Ajax was daar, nadat hij Mounir had gesproken en gezien, ook van overtuigd. Dat hij er tegen AZ niet bij was, was op zich logisch, omdat hij al een poosje niet getraind had. Op 4 januari meldt hij zich weer op de eerste training.