Omgeving brand Venlo voorlopig afgezet om asbest

De omgeving van een palletbedrijf in Venlo waar dinsdag een brand woedde blijft voorlopig afgezet omdat bij de brand asbest is vrijgekomen. Hierdoor is de huisartsenpost Venlo voorlopig gesloten. Ook de Tegelseweg (N271) is afgezet. Het Viecuri Ziekenhuis blijft open, meldt de brandweer.

Rond 18.30 uur brak een grote brand uit bij een palletfabriek aan de Wijlrehofweg. Door de hitte sprong een dak waarin asbest was verwerkt. De brand was rond 21.30 uur onder controle. Tot hoever de asbestdeeltjes in de omgeving precies zijn verspreid, is niet bekend.

De brandweer heeft daarom een wat groter gebied afgezet. Met daglicht kan beter worden bekeken waar de deeltjes terecht zijn gekomen en kan het gebied mogelijk kleiner worden gemaakt.

Bij de brand raakte niemand gewond. Het Viecuri Ziekenhuis heeft het ventilatiesysteem uit voorzorg zo ingesteld dat geen lucht van buitenaf wordt aangezogen. Bij de ingang liggen natte matten die de schoenen van bezoekers moeten reinigen. Een specialistisch bedrijf ruimt de asbestdeeltjes in de omgeving op.