Málaga verrast met komst Baptista

Het Spaanse Málaga heeft verrassend toegeslagen op de transfermarkt. Julio Baptista werd van AS Roma weggelokt, terwijl van Atlético Madrid de talenten Ignacio Camacho en keeper Sergio Asenjo overkomen.

De transfer van Camacho levert Atlético twee miljoen euro op, al is dat nog niet bevestigd. De middenvelder tekent voor vier jaar bij Malaga, dat sinds kort onder leiding staat van Manuel Pellegrini. Camacho stond bij Atlético te boek als groot talent, maar mede door blessureleed kwam de jongeling weinig aan spelen toe en kwam zodoende op een zijspoor terecht.

Atlético gunt ook Asenjo speelminuten in Andalusië. De jonge doelman verloor zijn plek onder de lat vorig seizoen aan David de Gea, terwijl hij zelfs niet meer op de bank zit in de Spaanse hoofdstad. Joel Robles krijgt in Madrid de voorkeur boven Asenjo De voormalig sluitpost van Real Valladolid wordt tot medio 2011 verhuurd aan Malaga, dat een optie tot koop afdwong.

Na Asenjo en Camacho heeft Malaga ook Julio Baptista vastgelegd. Een bestuurder van de Spaanse club bevestigd dat dinsdagavond. Baptista komt over van AS Roma, waar zijn situatie onder Claudio Ranieri uitzichtloos was. De Braziliaanse aanvaller kost twee miljoen en tekent voor 2,5 jaar in Spanje. Eerder kwam hij in Spanje uit voor Sevilla en Real Madrid.